Duurzaamheid toevoegen aan je dagelijks leven

Duurzaamheid toevoegen aan je dagelijks leven

Een duurzame levensstijl is belangrijk voor het milieu. Zo zijn er kleine aanpassingen die je kunt doorvoeren om een bijdrage te leveren aan de natuur. Meestal is het maar een kleine moeite om dit te doen en vaak bespaar je ook nog eens kosten. Lees hier meer over tips voor duurzaamheid in je dagelijks leven.

In huis

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om te besparen in je huis. Zo bespaar je niet alleen op je energie, maar je helpt ook mee aan het milieu. Probeer daarom niet veel te lang te douchen maar gewoon eens te stoppen als je eigenlijk al schoon bent. Vaak gebruiken mensen namelijk 120 liter aan water, terwijl je maar een paar minuten nodig hebt om jezelf te wassen. Daarnaast kun je ook eens een warme trui aan trekken in plaats van de verwarming meteen te gebruiken. Afval kun je ook scheiden zodat het nog hergebruikt kan worden, zoals plastic. En wist je dat een pakket zonnepanelen ook duurzaam is, en ook nog eens goed voor je portemonnee op de lange termijn?

Reizen

Pak jij voor elk (kort) ritje de auto? Of gebruik je alleen de auto als het regent en je geen zin hebt om nat aan te komen op je bestemming? Uitlaatgassen zijn uiteraard niet gezond voor onze flora en fauna, maar het is ook nog eens gezond om wat vaker de fiets te pakken. Je zult misschien merken dat het even wennen is om vaker je fiets te pakken, maar het wordt vaak snel een gewoonte. Daarnaast kun je ook eens kiezen voor het openbaar vervoer naar je werk. Of reis met de trein binnen Europa in plaats van een vlucht naar een land die eigenlijk ook prima bereikbaar is op een duurzamere manier.Ā 

Voeding

Eten is een belangrijk begrip, mensen eten graag maar hebben het ook nodig. Al zijn er wel veel voedingswaren die ontzettend veel water gebruiken om de productie mogelijk te maken. Het verminderen van je vlees, vis en zuivelconsumptie zal niet alleen het milieu van profiteren. Als je vervangende producten eet zoals peulvruchten, paddenstoelen, zaden, noten en havermelk zul je namelijk zelf ook profiteren van al de voedingsstoffen. Koeien stoten 70 tot 120 kg methaan uit, wat een grote last brengt op het broeikaseffect. Als je iets eet is het ook goed om het niet weg te gooien, maar de volgende dag nog tot een nieuwe maaltijd te maken.Ā 

Tweedehands

Een goede manier van duurzaamheid is het hergebruiken van spullen. Anno 2022 zijn mensen toch wel gewend om alles maar nieuw te kopen zodra er iets kapot gaat of als er een behoefte ontstaat aan nieuwe spullen. Maar wist je dat bijvoorbeeld jouw bank er voor is gemaakt om zoā€™n 20 jaar mee te gaan? Je kunt je oude bank dus gewoon opnieuw bekleden als je er een nieuwe look aan wil geven. Of kies gewoon voor een bank waar iemand anders van af wil, als je echt op zoek bent naar een nieuw model.

Gerelateerde Posts

Top 5 must-have gereedschappen voor metaalbewerking in huis

Top 5 must-have gereedschappen voor metaalbewerking in huis

Een industriƫle keuken past perfect in ieder interieur

Een industriƫle keuken past perfect in ieder interieur

De voordelen van geĆÆsoleerde dakpanelen

De voordelen van geĆÆsoleerde dakpanelen

5 tips om van je huisverbouwing een succes te maken

5 tips om van je huisverbouwing een succes te maken