Twee tips voor het opknappen van je kledingkast of inloopkast

Twee tips voor het opknappen van je kledingkast of inloopkast

Ben je van plan om een inloopkast te maken? Of wil je je kledingkast opknappen? Hier vind je twee ideeën om jouw kast nét dat extraatje te geven en net wat een luxere uitstraling te geven.

Schuifdeuren

Met schuifdeurbeslag kun je smaakvolle en handige schuifdeur-oplossingen bedenken voor je kledingkast. Zo kun je een inloopkast met schuifdeuren in je kamer plaatsen. Op deze manier deel je je kamer op in twee delen. Daarnaast zou je een nieuwe schuifdeur in je kast kunnen plaatsen om je kast een frisse look te geven. Schuifdeuren bewegen heen en weer in plaats van dat ze in de ruimte opendraaien, zoals reguliere deuren. Je hebt hierdoor meer ruimte over in een kamer dan wanneer deze kast reguliere deuren zou hebben.

Materiaal heeft invloed op de ambiance

Bij schuifdeuren voor je kast heb je de keuze uit verschillende materialen. Indien je een kast met open uitstraling wilt, zou een glazen schuifdeur de perfecte optie zijn. Als je juist wilt dat de kleding niet te zien is in gesloten toestand, dan is materiaal zoals hout een geschikte keuze. Bovendien creëer je met houten deuren een fijne, warme sfeer. Daarnaast heb je de keuze uit talloze kleuren voor het materiaal van de schuifdeur. Door de brede keuze uit materialen en kleuren is vast een schuifdeur te ontwikkelen, die past binnen jouw interieurstijl. Houd wel in gedachten dat je bij de keuze van schuifdeurbeslag goed moet kijken dat deze geschikt is voor het materiaal, de dikte en het gewicht van de deur.

Kastverlichting

Naast schuifdeuren is kastverlichting voor je kledingkast een échte game changer. Al wordt kastverlichting vaak vergeten, heeft het vele voordelen. Zo is kastverlichting een toevoeging aan standaard lampen en kan het geplaatst worden op plekken waar reguliere lampen niet passen. Hiermee is je kleding in de kast mooi verlicht, vind je zeer snel de gewenste kleding en is orde in je kast eenvoudig te behouden. Verder is het mogelijk accenten te leggen op objecten die je meer onder de aandacht wilt brengen.

Sfeervolle aspect van kastverlichting

Naast de functionele voordelen van kastverlichting, kan je met kastverlichting ook voor een bepaalde sfeer zorgen. Zo is de lichtkleur beslissend voor de sfeer die de verlichting met zich meebrengt. Kies je voor een lager aantal Kelvin, dan zal je warmer wit licht krijgen. Indien je voor een hoger aantal Kelvin kiest, dan zal dit voor een koelere, witte kleur zorgen. Op deze manier kan je de lichtkleur in je kledingkast afstemmen op de sfeer die je wilt creëren in de kamer.

Monteren van kastverlichting

Voordat je voor een type kastverlichting kunt kiezen, zal je er eerst bij stil moeten staan wat de functie van de kastverlichting zal zijn, daarna kies je de geschikte kastverlichting. Hou ook rekening met het feit dat je kastverlichting op verscheidene manieren kunt monteren. In het geval van inbouw kastverlichting wordt de verlichting in de planken van je kledingkast gefreesd en is het netjes weggewerkt in de planken van je kast. Je kunt ook kiezen voor opbouw kastverlichting. Dit is een handige oplossing als inbouw verlichting niet mogelijk is. Wanneer je dus een luxere uitstraling wil creeren of net dat ene extra touch aan de kledingkast wil geven, kun je schuifdeurbeslag of kastverlichting toepassen en het naar eigen wens toepassen. Succes!

Gerelateerde Posts

Geef je huis meer licht met kunststof schuifpuien

Geef je huis meer licht met kunststof schuifpuien

Een ligbad in de badkamer: kies je voor vrijstaand of ingebouwd?

Een ligbad in de badkamer: kies je voor vrijstaand of ingebouwd?

Maak je nieuwe huis eigen met de hulp van WF Vloerbewerking

Maak je nieuwe huis eigen met de hulp van WF Vloerbewerking

Welke vorm van een eettafel past het beste bij jouw levensstijl?

Welke vorm van een eettafel past het beste bij jouw levensstijl?