Lekkage in de kelder kan voor grote problemen zorgen!
Je moet er niet aan denken: lekkage in de kelder! Je bent misschien al maanden bezig met het verbouwen van je huis en je dénkt dat je alles onder controle hebt… Maar niets blijkt minder waar te zijn. In je kelder staat ineens een paar centimeter water waardoor alles wat op de grond staat nat is en de kans groot is dat je spullen gaan roesten.
Hoe ontstaat kelderlekkage?
Kelderlekkage kan heel geleidelijk ontstaan. De muren van je kelder worden na verloop van tijd door de continue druk van het grondwater poreus en kunnen wat gaan doorslaan. Je ziet dan, over het algemeen, geen grote plassen op de vloer, maar wel natte plekken en schimmels op de muur. Dat is natuurlijk niet wat je wilt. De lucht ruikt muf en zelfs in de rest van het huis kun je de nattigheid ruiken.
Kelderlekkage kan ook heel plotseling ontstaan. Het grondwater kan, door bijvoorbeeld een heftige regenbui, jouw kelder ineens onder water zetten. Ook komt het voor dat de grond, als deze bevriest, uitzet en je kelder beschadigt.
Hoe het ook gebeurt, er moet direct een oplossing gevonden worden!
Wat kun je zelf doen?
Het is belangrijk om zo snel mogelijk alle spullen uit je kelder te halen. Wacht daar geen minuut mee om te zorgen dat je zo veel mogelijk spullen kunt redden. Water is een gemeen goedje als het komt op plekken waar het niet hoort te zijn. Het kan zorgen voor een enorme stankoverlast en ook voor schimmels. Deze schimmels zijn niet alleen heel vies, ze kunnen ook gevaarlijk zijn voor je gezondheid.
Dweil zoveel mogelijk water op en huur, als het niet anders kan, een pomp of een waterstofzuiger om de kelder zo snel mogelijk droog te maken.
Dat klinkt als veel werk
En dat is het ook. Je wilt immers wel dat de kelder weer bruikbaar wordt als deze eenmaal droog is. Het is daarom misschien beter om direct een professional in te schakelen. Deze professional staat voor je klaar om al het vocht uit de kelder te verwijderen én om je kelder waterdicht te maken. Je kelder waterdicht maken is geen klusje dat je zelf gemakkelijk kunt aanpakken. Hiervoor is een speciaal middel nodig dat in de vloer en de muren geïnjecteerd kan worden. Dit middel is uitsluitend ontwikkeld voor dit doel. Het aanbrengen is een klus voor specialisten!