Samen in je huis klussen is erg gezellig

Samen in je huis klussen is erg gezellig

De woonkamer verven, de overkapping realiseren of een thuiswerkruimte maken: het moet nu toch maar eens gebeuren. Zie je er als een berg tegenop om dit alleen of samen met je partner te doen? Schakel hulptroepen in! Je familie, vriendengroep of buren zijn vast wel bereid om je te assisteren. Zeker wanneer je aanbiedt om andersom ook te helpen wanneer ze gaan klussen. Zo houd je het goedkoop en is het bovendien erg gezellig om dit samen te doen. Dus hup; plan een datum, zoek een verfkleur uit en haal de benodigde (bouw)materialen.

Plan jezelf niet in

Begin op tijd tijdens de geplande klusdagen en zorg dat je de koffie klaar hebt staan. Plan vooraf wie er wat doet of bespreek dit tijdens de koffie. Zo weet iedereen waar hij/zij aan toe is en loopt er niemand elkaar voor de voeten. Zorg er ook voor dat je alle benodigde materialen in huis hebt. Zo kan er direct aangevangen worden met de klus. Een gezellig muziekje op de achtergrond zodat de stemming er meteen goed inzit. De praktijk leert dat jijzelf niet echt aan helpen toekomt maar meer op de achtergrond aanwezig bent. Als vraagbaken, maar zeker ook om de inwendige mens te verzorgen. Dat betekent koffie zetten, tussen de middag broodjes smeren, naar de bouwshop gaan wanneer dat nodig is, tussentijds nog weer voor koffie met iets lekkers erbij zorgen, enzovoort. Zo houd je iedereen gemotiveerd, de magen gevuld en blijft de onderlinge sfeer goed.

Neem de tijd

Haastige spoed is zelden goed. Wanneer er een klus op het programma staat die veel tijd in beslag neemt is het beter om deze over meerdere dagen te verdelen. Zo wordt er niets afgeraffeld of voelt men zich verplicht om ’s avonds nog maar even door te gaan. Wanneer je een grote groep mensen tot je beschikking hebt kun je de klus over meerdere personen verdelen. Vraag vooraf waar de voorkeur naar uit gaat. Waar de één het leuk vindt om het voorbereidende werk te doen, vindt een ander het leuker om de afwerking op zich te nemen. Zo krijg je geen chagrijn en houd je het voor iedereen gezellig.

Een bedankje kan geen kwaad

Al heb je afgesproken om een wederdienst te verrichten, toch kan een bedankje geen kwaad. Iedereen vindt het toch leuk om gewaardeerd te worden? Laat voor alle klussers opvouwbare tasjes bedrukken waarin je leuke items stopt. Een fles wijn, een doos bonbons en een uitnodiging voor een gezellig avondje bij jou thuis. Of geef katoenen tassen met opdruk waarin je lekkere dingen stopt zoals kaasblokjes, plakjes worst, nootjes en speciaal biertjes.

Gerelateerde Posts

Acrylglas: waarom doe-het-zelvers er dol op zijn

Acrylglas: waarom doe-het-zelvers er dol op zijn

Een tuinhuis bouwen? 5 goede ideeën voor je constructie

Een tuinhuis bouwen? 5 goede ideeën voor je constructie

Lekkage in de kelder kan voor grote problemen zorgen!

Lekkage in de kelder kan voor grote problemen zorgen!

Hoe beveilig ik mijn huis tegen inbraak?

Hoe beveilig ik mijn huis tegen inbraak?