Hoe vind ik een goed renovatiebedrijf

Hoe vind ik een goed renovatiebedrijf

Een goed renovatiebedrijf vinden kan een hele uitdaging zijn. Je kan al snel verloren lopen in de veelheid van bedrijven en in verwarrende google-zoektochten naar het juiste bedrijf. Het is dan ook ontzettend belangrijk om een kwalitatief en betrouwbaar bedrijf in je regio te vinden. In dit artikel geven we je enkele tips en tricks om een goed renovatiebedrijf te vinden.

Waarom een renovatiebedrijf?

Renovatiebedrijven kunnen je helpen bij de verschillende renovaties in en rond je huis. Hierbij kan het gaan om een algemene totaalrenovatie of een gedeeltelijke renovatie, zoals het vernieuwen van je badkamer of keuken. Ook voor kleine renovatiewerken zoals pleisterwerken of schilderwerken kan je terecht bij een renovatiebedrijf. Wanneer je een renovatiefirma inschakelt zullen deze met je samenzitten om een overzicht te krijgen van de mogelijkheden, je wensen en je budget. Na het opstellen van de planning, volgen hoogstwaarschijnlijk hierna de sloop- en afbraakwerken waarna dat de ruimte verbouwd kan worden.

Voordelen renovatiebedrijf

Het uitbesteden van werken aan een renovatiebedrijf heeft verschillende voordelen. Door de zware werken te laten doen door professionals loop je geen risico op ongevallen en blessures. Daarnaast bespaar je ook heel wat van je tijd. Vakmannen en bedrijven hebben ook altijd al de nodige materialen in huis, waardoor je die niet zelf moet gaan zoeken en aankopen. Het grootste voordeel aan het inschakelen van een renovatiefirma is natuurlijk de gegarandeerde kwaliteit en duurzaamheid van de uitgevoerde werken. De vakmannen die werken in renovatiebedrijven hebben de nodige know-how en kennis om jouw gewenste werken tot een goed einde te brengen.

Zoeken op regio

Er zijn verschillende zaken om op te letten bij het inhuren van een renovatiebedrijf, onder andere de locatie. Je kiest best voor een firma bij je in de buurt aangezien er ook steeds verplaatsingskosten worden aangerekend. Hoe verder de firma, hoe duurder de kosten dus. Op TrustUp.be, een website waar je vakmannen en verschillende renovatiebedrijven kan vinden, kan je gemakkelijk bedrijven zoeken op basis van je locatie en postcode, zodat je zeker een bedrijf uit je eigen regio vindt.

Zoeken op specialiteit

Er bestaan verschillende soorten bedrijven, sommigen hebben specifieke specialisaties zoals bijvoorbeeld een bedrijf voor badkamerrenovaties en sommige hebben een meer algemene specialisatie waardoor ze ideaal zijn om je verder te helpen bij totaalrenovaties. Bij je zoektocht naar het ideale renovatiebedrijf ga je dus best eens goed na welke werken je wilt uitvoeren en wat voor specialisaties hier mee gepaard gaan.

De opbouwing van de prijs

De totaalprijs van renovaties kan sterk verschillen. Dit is afhankelijk van de soort werken, de grootte van de werken en de arbeids-, verplaatsing- en materiaalkosten die er bij komen kijken. Ook per aannemer of bedrijf kunnen deze prijzen verschillen. Sommige vakmannen rekenen hun prijzen aan per uur, terwijl sommigen dit per vierkante meter doen. Het is dus zeker belangrijk om dit goed te onderzoeken en de prijzen van verschillende bedrijven te bekijken en/of meerdere offertes aan te vragen.

Kwaliteitscontrole

Om te verzekeren dat je een betrouwbaar bedrijf selecteert kan het nuttig zijn om gebruik te maken van websites zoals TrustUp.be waarbij de kwaliteit en betrouwbaarheid al gecontroleerd werd. Je kan er ook voor kiezen om reviews en ervaringen van andere mensen op te zoeken. Renovatiebedrijven hebben meestal ook enkele garantievoorwaarden. Deze voorwaarden gaan bijvoorbeeld over de zaken die tot het budget horen en voor welke zaken je zou moeten bij betalen. Ook als er iets fout loopt of er iets onverwacht gebeurt tijdens de renovatie, is het nuttig om te weten wat er precies in deze garantievoorwaarden staat. Probeer deze zeker na te vragen of na te lezen voordat je een bedrijf officiƫel inschakelt.

Waar kan je terecht tijdens je zoektocht?

Er zijn verschillende websites waar je verzamelingen vakmannen en bedrijven kan vinden. Dit heeft niet enkel als voordeel dat je op die manier verschillende bedrijven kan vergelijken en je gemakkelijk op regio kan zoeken, maar ook dat deze websites vaak bepaalde criteria hebben voordat de bedrijven er een plekje op krijgen. Op TrustUp.be worden de bedrijven gecontroleerd op betrouwbaarheid, certificering en de financiƫle gezondheid van een bedrijf. Als je een offerte wil aanvragen voor jouw renovatiewerken kan je dit ofwel rechtstreeks aan je gekozen renovatiebedrijf vragen of je kan een algemene offerte-aanvraag indienen bij TrustUp.be, de klantendienst zal jou daar in contact brengen met het bedrijf dat het best aansluit bij jouw specifiek project.

Gerelateerde Posts

Top 5 must-have gereedschappen voor metaalbewerking in huis

Top 5 must-have gereedschappen voor metaalbewerking in huis

Een industriƫle keuken past perfect in ieder interieur

Een industriƫle keuken past perfect in ieder interieur

De voordelen van geĆÆsoleerde dakpanelen

De voordelen van geĆÆsoleerde dakpanelen

5 tips om van je huisverbouwing een succes te maken

5 tips om van je huisverbouwing een succes te maken