Zo blijft jouw vloer krasvrij

Zo blijft jouw vloer krasvrij

Heb je vaak last van krassen op de vloer? Of heb je net een nieuwe vloer en wil je voorkomen dat er krassen ontstaan? Dan is het goed om rekening te houden met een paar zaken. Met deze tips blijft jouw vloer krasvrij.

Meubels

Schuivende stoelen kunnen makkelijk krassen op je vloer veroorzaken. Kies daarom voor ronde stoelpootdoppen en voorkom dat je schuivende stoelen krassen op de vloer maken. Je kunt natuurlijk ook je stoelen optillen als je ze wil verplaatsen, maar dit is niet altijd even handig. Als er mensen op bezoek zijn die niet weten dat je stoelen de vloer kunnen beschadigen is het snel gebeurt met je vloer. Kies daarom voor bescherming voor je stoelpoten, deze doppen zijn in allerlei maten en kleuren beschikbaar. Ook meubels zoals banken en tafels kun je beter niet over de vloer schuiven, maar gewoon tillen.

Reinigen

Een andere manier om je vloer krasvrij te houden is het onderhoud. Je zult regelmatig moeten stofzuigen om te voorkomen dat bijvoorbeeld steentjes krassen op je vloer maken. Steentjes neem je zo mee naar binnen onder je schoenen. Vraag je gasten ook hun schoenen uit te doen als ze binnenkomen, vooral als het gasten zijn met bijvoorbeeld naaldhakken. Naaldhakken kunnen snel krassen maken omdat ze zo dun zijn. Lederen zolen kunnen ook snel krassen maken in combinatie met stof of zand. Daarnaast kun je natuurlijk ook een kleed neerleggen zodat de vloer beschermt is. 

Kwaliteit

Een goede kwalitatieve vloer zal ook minder snel krassen krijgen. Het is ook afhankelijk van het type vloer dat je neemt, zo is een vloer met epoxyhars moeilijk om op te krassen. PVC vloeren zijn zeer geschikt voor mensen die niet graag krassen op hun vloer maken. Goede laminaatvloeren kunnen ook werken tegen krassen. Of kies voor een oude houten vloer, waarbij krassen er niet lelijk uit zien als ze worden gemaakt omdat het meer een vintage look geeft. Deze vloeren hebben vaak ook een lange levensduur. Krassen kun je dus ook voorkomen door een goede vloer te kiezen.

Dieren en kinderen

Honden en katten met nagels kunnen ook krassen op je vloer veroorzaken. Dit zul je dus in gedachten moeten houden bij het kiezen van een vloer. Mocht je ooit een huisdier willen dan is een krasvrije vloer toch wel erg handig. Of als je een baby op komst hebt is het handig om het huis babyproof te maken. Zorg dat er geen gevaarlijke objecten zijn en alle meubels beschermt zijn voor schuiven. Zo weet je zeker dat je kind geen schade zal aanrichten.

Conclusie

Je vloer kun je krasvrij houden door te investeren in een kwalitatieve vloer. Denk hierbij na of je huisdieren of kinderen over de vloer wil hebben, dan kun je namelijk beter kiezen voor een vloer waar je niet op kan krassen. Wil je toch een andere vloer? Kies dan voor bescherming voor je stoelpoten. Een PVC vloer is een goede optie als je geen krassen op je vloer wilt. Of kies voor een tapijt om je vloer te beschermen, vraag je gasten ook hun schoenen uit te doen en stofzuig regelmatig om te voorkomen dat steentjes krassen maken.

Gerelateerde Posts

Geef je huis meer licht met kunststof schuifpuien

Geef je huis meer licht met kunststof schuifpuien

Een ligbad in de badkamer: kies je voor vrijstaand of ingebouwd?

Een ligbad in de badkamer: kies je voor vrijstaand of ingebouwd?

Maak je nieuwe huis eigen met de hulp van WF Vloerbewerking

Maak je nieuwe huis eigen met de hulp van WF Vloerbewerking

Welke vorm van een eettafel past het beste bij jouw levensstijl?

Welke vorm van een eettafel past het beste bij jouw levensstijl?