Waar let je op bij het kopen van assteunen

Waar let je op bij het kopen van assteunen

Wil jij de autobanden wisselen van jouw auto? Of wil je klussen aan je auto, maar moet je de auto hiervoor liften? Dan gebruik je assteunen om jouw auto te ondersteunen. Assteunen zijn bedoeld om de auto stabiel en veilig te ondersteunen wanneer de auto eenmaal gelift is met de garage- of potkrik en nemen dan het werk over, zodat je verzekerd bent dat de auto niet kan zakken wanneer jij eronder ligt.

Wat is het gewicht?

Airpress compressoren heeft diverse assteunen in het assortiment. Bij het kopen van assteunen zijn een aantal zaken belangrijk om te weten. Je moet weten wat het gewicht is van het voertuig. 3 tons assteunen kunnen bijvoorbeeld niet een voertuig van 5 ton dragen. In het assortiment van Airpress vind je assteunen vanaf 3 t/m 20 ton.

Welke minimale hoogte heb je nodig?

Een ander belangrijk punt is de minimale hoogte van de assteunen. Dit hangt af van de hoogte van het voertuig. Een tractor is qua hoogte een stuk hoger dan een auto. Denk er ook om dat je een garagekrik of potkrik hebt die de minimale hoogte van de assteunen haalt.

Stabiliteit bij het gebruik

Waar je ook goed om moet denken is dat je minimaal twee assteunen nodig hebt om het voertuig op de juiste manier te ondersteunen. Wanneer je Ć©Ć©n assteun gebruikt is er een grote kans dat het voertuig instabiel staat en kan omvallen. Bepaalde assteunen in ons assortiment worden per twee verkocht, zoals assteunen JJ 12 ton (72112), JJ 6 ton (72132) en JJ 3 ton (72130).

Maar hoe gebruik je een assteun?

Allereerst lift je de auto of ander voertuig met gebruik van een potkrik of krik. Wat hierbij belangrijk is, is dat de assteun de minimale hoogte haalt van de assteun. Wanneer het voertuig genoeg gelift is, zet kun je de steunen onder het voertuig zetten. Draai vervolgens aan de hendel totdat je op de hoogte van de krik bent. Daarna laat je de krik heel voorzichtig zakken, waardoor het voertuig gaat steunen op de assteunen. Zodra je alle werkzaamheden uitgevoerd hebt zet je de krik weer onder het voertuig en pomp je net zo lang tot je de assteunen weer veilig onder het voertuig vandaan kunt halen.

Gerelateerde Posts

Top 5 must-have gereedschappen voor metaalbewerking in huis

Top 5 must-have gereedschappen voor metaalbewerking in huis

Een industriƫle keuken past perfect in ieder interieur

Een industriƫle keuken past perfect in ieder interieur

De voordelen van geĆÆsoleerde dakpanelen

De voordelen van geĆÆsoleerde dakpanelen

5 tips om van je huisverbouwing een succes te maken

5 tips om van je huisverbouwing een succes te maken