Verbeter het binnenklimaat met vloerisolatie

Verbeter het binnenklimaat met vloerisolatie

Wil je jouw huis duurzamer maken en daarbij ook een beter binnenklimaat creëren? Dan moet je kijken hoe je jouw huis het beste kunt isoleren. Er zijn echter veel verschillende mogelijkheden als het aankomt op isolatie, waardoor het niet eenvoudig is om een goede keuze te maken. Een van de mogelijkheden die je hebt, is vloerisolatie. De warmte kan hierdoor niet meer ontsnappen via de vloeren, terwijl er ook geen kou meer naar binnenkomt. Maar hoe werkt het precies? En welke werkzaamheden komen er bij het isoleren van jouw vloer kijken?

Vloerisolatie bovenop de bestaande vloer plaatsen

Vloerisolatie is een duurzame vorm van isoleren waarbij het isolatiemateriaal onder de afdekvloer wordt geplaatst. Hiervoor moet je eerst kijken of je een bereikbare kruipruimte hebt of niet. Indien jouw kruipruimte niet bereikbaar is, zal de isolatie op de bestaande vloer komen te liggen. Zo kun je bijvoorbeeld de betonvloer isoleren, door hier platen op te plaatsen. Bovenop het isolatiemateriaal kan dan de vloer komen, waardoor de woning er goed uit komt te zien. Een professional hoeft de vloer niet open te breken en je zorgt ervoor dat je geniet van de voordelen van isolatie.

De kruipruimte isoleren biedt nieuwe mogelijkheden  

Je kunt echter ook de kruipruimte isoleren. De kruipruimte moet hiervoor goed bereikbaar zijn. Je haalt eerst het puin eruit, omdat deze de werking van de isolatiematerialen kan verstoren. Daarna zal een professional het materiaal in de kruipruimte spuiten. De isolatiematerialen zullen dan door de volledige kruipruimte verspreiden, waardoor deze automatisch werken. De verschillende materialen kunnen daarbij verschillende voordelen voor jouw woning met zich meebrengen. De kruipruimte isoleren kan er dan niet alleen voor zorgen dat de warmte binnenshuis blijft, maar ook dat vocht en kou niet meer binnenkomen.

Meerdere isolatievarianten met elkaar combineren

Zowel de kruipruimte isoleren als de andere isolatievarianten voor jouw vloer kunnen helpen om minder stookkosten te krijgen. Om nog betere resultaten te krijgen is het echter wel belangrijk dat je de rest van het huis ook naar behoren isoleert. Zo voorkom je dat de warmte die je in huis hebt, via andere kieren naar buiten ontsnapt. Jouw energiekosten dalen aanzienlijk en je geniet zelf ook van de temperaturen in het huis. Dankzij de isolatie kun je jouw wooncomfort aanzienlijk verbeteren en kun je de passende isolatie vinden voor jouw huis.

Gerelateerde Posts

Geef je huis meer licht met kunststof schuifpuien

Geef je huis meer licht met kunststof schuifpuien

Een ligbad in de badkamer: kies je voor vrijstaand of ingebouwd?

Een ligbad in de badkamer: kies je voor vrijstaand of ingebouwd?

Maak je nieuwe huis eigen met de hulp van WF Vloerbewerking

Maak je nieuwe huis eigen met de hulp van WF Vloerbewerking

Welke vorm van een eettafel past het beste bij jouw levensstijl?

Welke vorm van een eettafel past het beste bij jouw levensstijl?