Niet ieder onderdeel van een verbouwing kun je zelf doen

Niet ieder onderdeel van een verbouwing kun je zelf doen

Een handige klusser kan natuurlijk heel veel. Die draait zijn hand niet om voor het vervangen van wat kapotte dakpannen of het schoonmaken en (deels) vervangen van de hemelwaterafvoer. Maar wat als je hoogtevrees hebt of andere dingen te doen hebt? Dan kan het inschakelen van een een dakdekker d├ę oplossing zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan de Dakdekker Eindhoven en omgeving, de dakdekker Tilburg of de Dakdekker Breda. Tenminste, als je in de provincie Brabant woont.

Wat kan een dakdekker voor jou doen?

Oplossingen bij schade

Er zijn verschillende redenen denkbaar voor het inschakelen van een dakdekker. Zo schakel je een dakdekker in wanneer een flinke storm heeft huisgehouden en dakpannen zijn afgewaaid of gebroken. Ook in het geval er een boom(tak) op het dak is gewaaid is het slim om een dakdekker in te schakelen. Het kan zomaar zijn dat deze tak dakpannen heeft verplaatst of een gat heeft geprikt in het platte dak. Dit moet zo snel en veilig mogelijk worden hersteld.

Onderhoud

Ook voor onderhoud kan een dakdekker worden ingezet. Heb je, bijvoorbeeld, een wat ouder huis? Dan kan het zomaar zijn dat de dakpannen poreus zijn geworden door de weersinvloeden. Een klein scheurtje in een dakpan kan al voor veel (water)schade zorgen. Het is dus verstandig om deze pannen te laten vervangen of tenminste te laten inspecteren. Ook een plat dak gaat niet eeuwig mee. Het kan zijn dat de zon en de regen ervoor hebben gezorgd dat de dakbedekking niet meer waterdicht is. En dat kan natuurlijk weer ernstige gevolgen hebben voor je interieur.

Ook een compleet nieuw dak is mogelijk

Heb je tijdens de verbouwing van je huis een verdieping op je huis gepland of heb je ontdekt dat je alle dakspanten moet vervangen? Dan is het een goed idee om hier een professional voor in te schakelen. Net als voor het plaatsen van een dakkapel of nieuwe dakramen. Er blijft genoeg over om zelf te kunnen doen. Laat de grootste, zwaarste klussen gewoon over aan de professionele dakdekker.

En wat denk je van isolatie?

Veel woningen die gebouwd zijn in de periode v├│├│r 1980 zijn nog niet voorzien van dakisolatie. En als deze isolatie wel bij de bouw is aangebracht, dan is de kans groot dat deze niet van voldoende kwaliteit is. Om te voorkomen dat alle (dure!) warmte je huis verlaat via het dak, kun je een dakdekker inschakelen om goede dakisolatie aan te brengen.

Gerelateerde Posts

Top 5 must-have gereedschappen voor metaalbewerking in huis

Top 5 must-have gereedschappen voor metaalbewerking in huis

Een industri├źle keuken past perfect in ieder interieur

Een industri├źle keuken past perfect in ieder interieur

De voordelen van geïsoleerde dakpanelen

De voordelen van geïsoleerde dakpanelen

5 tips om van je huisverbouwing een succes te maken

5 tips om van je huisverbouwing een succes te maken