Jouw versleten dakbedekking vervangen

Jouw versleten dakbedekking vervangen

Gaat jouw huidige dakbedekking al heel wat jaren mee? Dan is het raadzaam om de dakbedekking tijdig te vervangen. Doe je dit niet? Dan zal je op den duur te maken krijgen met lekkages en overige dak problemen. En dat is uiteraard iets dat je wilt voorkomen. Een kwalitatief goede dakbedekking is onwijs belangrijk. De dakbedekking levert namelijk een belangrijke bijdrage aan het wooncomfort dat je ervaart. 

Voor welke dakbedekkingssoort kies je?

Heb je besloten dat je een nieuwe dakbedekking aan gaat schaffen? Dan zal je erachter komen dat je uit diverse dakbedekkingssoorten kunt kiezen. Een groot aanbod dakbedekkingssoorten lijkt wellicht fijn. Maar het kan er ook voor zorgen dat jij door de bomen het bos niet meer ziet. Want voor welke dakbedekkingssoort kun je het beste kiezen? Als je verzekerd wilt zijn van de beste kwaliteit, moet je kiezen voor een EPDM dak. EPDM betreft een sterke rubbersoort. Hierdoor is het materiaal uitermate goed geschikt als dakbedekking. Regen, wind of grote temperatuurverschillen? Het maakt allemaal niets uit voor de EPDM dakbedekking. Een EPDM dakbedekking is weerbaar tegen alle weersomstandigheden en gaat tot wel vijftig jaar mee. 

EPDM dakbedekking zelf vastlijmen

Steeds meer mensen kiezen voor een EPDM dakbedekking. Ze verkiezen een dakbedekking die is gemaakt van EPDM boven de traditionele dakbedekkingssoorten. Met de hoogwaardige kwaliteit van EPDM is deze populariteit goed te verklaren. Maar er is nog een reden waarom zo veel mensen voor deze dakbedekkingssoort kiezen. Het gaat om de aanbrengwijze van de dakbedekking. Je kunt een EPDM dakbedekking aanbrengen met lijm. Er hoeven geen branders of professionele dakdekkers aan te pas te komen. Jij kunt gewoon zelf jouw EPDM dakbedekking bevestigen. Gebruik voor de verlijming van de horizontale gedeelten de EPDM bodemlijm. Voor het verlijmen van opstanden en randen kun je de EPDM contactlijm gebruiken. Het aanbrengen van de EPDM dakbedekking is met deze lijmsoorten een fluitje van een cent. 

EPDM doe-het-zelf pakket

Dat je een EPDM dakbedekking moet vastlijmen, is heel plezierig. Bij traditionele dakbedekkingssoorten had je namelijk altijd branders nodig. De bevestigingsmethode van EPDM is veel fijner. Maar het is wel belangrijk dat je weet welke materialen je allemaal nodig hebt. Heb je niet de juiste materialen in jouw bezit? Gebruik je bijvoorbeeld de contactlijm voor de verlijming van de horizontale oppervlakten? En zet je de bodemlijm in voor de opstanden? Of gebruik je überhaupt geen EPDM lijm? Dan is de kans groot dat de EPDM dakbedekking niet goed bevestigd kan worden. Gelukkig kun je een EPDM doe-het-zelf pakket aanschaffen. Zo kan niets de plaatsing van jouw EPDM dakbedekking in de weg staan!

Gerelateerde Posts

Alles over onderhoud aan je veranda of overkapping

Alles over onderhoud aan je veranda of overkapping

Dit zijn de beste tips om je tuin in te richten

Dit zijn de beste tips om je tuin in te richten

Tips voor het inrichten van een grote tuin

Tips voor het inrichten van een grote tuin