Hoe vaak loop jij de trappen in je huis op en af?

Hoe vaak loop jij de trappen in je huis op en af?

Hoeveel trappen heb jij in je huis? En hoe vaak loop je deze op en af op een dag? Heb je geen idee, dan is de kans groot dat geen moeite hebt met traplopen, en een trap net zo makkelijk meepakt als een vlak stuk vloer. Mooi meegenomen! Weet je precies hoe vaak je een trap op en af moet lopen op een dag, en heb je misschien wel allerlei maatregelen getroffen om zo min mogelijk naar boven of beneden te hoeven, dan is de kans groot dat dit zo is doordat traplopen niet meer zo gemakkelijk gaat. Kiezen voor een traplift kan dan een goed idee zijn.

Sta je er wel eens bij stil?

Heb je een trap in huis, dan neem je deze waarschijnlijk een flink aantal keer per dag. Je start de dag in je slaapkamer, die zich meestal boven bevindt, en verplaatst je voor het ontbijt naar beneden. Je rent nog even terug naar boven, omdat je iets vergeten bent, en begint aan je dag. Vindt deze thuis plaats, dan zal je nog een aantal keer van verdieping wisselen. Er moet wasgoed opgeruimd worden, je boek ligt nog boven, het is tijd om te stofzuigen of je wilt even de ramen open of dicht doen. Aan het einde van de dag vertrek je misschien naar boven, zeker als je net uit je werk komt, om je even om te kleden of op te frissen. En zit de dag er helemaal op, dan vertrek je weer naar je slaapkamer, boven, om te gaan slapen.

Ben je goed ter been, dan sta je hier waarschijnlijk niet of nauwelijks bij stil. Je gaat meerdere keren de trap op en af, en al kan dat irritant zijn (zeker als je net beneden bent en erachter komt dat je boven iets vergeten bent), echt hinderlijk is het ook weer niet.

Anders wordt het als bewegen wat lastiger gaat. Als de trap echt een flinke inspanning vormt, of zelfs pijn kan veroorzaken. Dan gaan de keren dat je hem op en af moet opeens wel tellen, en doe je er waarschijnlijk van alles aan om het aantal keren dat dit het geval is zo klein mogelijk te houden.

Je hoeft hem niet te beklimmen

Doe jij er ook alles aan om zo min mogelijk die trap op en af te moeten? Bedenk je dan dat er ook andere oplossingen zijn. Een traplift kan je probleem oplossen, zodat de trap plotseling weer een fluitje van een cent wordt. Bij Handicare hebben ze ervaring met trappen in alle soorten en maten, zodat er altijd wel eentje is die bij jouw woning past. Meer informatie vind je hier: https://handicare-trapliften.nl/. Merk jij dat de trap meer en meer een belemmering vormt in je dagelijks leven is het meer dan het overwegen waard om je in ieder geval eens goed te laten informeren over de mogelijkheden.

Gerelateerde Posts

Geef je huis meer licht met kunststof schuifpuien

Geef je huis meer licht met kunststof schuifpuien

Een ligbad in de badkamer: kies je voor vrijstaand of ingebouwd?

Een ligbad in de badkamer: kies je voor vrijstaand of ingebouwd?

Maak je nieuwe huis eigen met de hulp van WF Vloerbewerking

Maak je nieuwe huis eigen met de hulp van WF Vloerbewerking

Welke vorm van een eettafel past het beste bij jouw levensstijl?

Welke vorm van een eettafel past het beste bij jouw levensstijl?