Een ligbad in de badkamer: kies je voor vrijstaand of ingebouwd?

Een ligbad in de badkamer: kies je voor vrijstaand of ingebouwd?

Een ligbad in de badkamer is voor velen een ware luxe. Het biedt de mogelijkheid om heerlijk te ontspannen na een lange werkdag of om de kinderen tegelijkertijd in bad te doen. Een warm bad kan wonderen doen voor zowel lichaam als geest. Echter, voordat je van dat ontspannende bad kunt genieten, moet je een belangrijke beslissing nemen: kies je voor een vrijstaand bad of juist voor een ingebouwd bad? Hier let je op bij het baden kopen.

De voordelen van een vrijstaand bad

Vrijstaande baden hebben hun eigen charme en voordelen. Laten we eens nader bekijken waarom deze baden steeds populairder worden:

  • Vrijstaande baden stralen een gevoel van luxe en elegantie uit. Ze kunnen een echte blikvanger zijn in je badkamer en hun diverse ontwerpen passen bij uiteenlopende interieurstijlen.
  • Omdat ze niet aan muren of andere structuren zijn bevestigd, kun je een vrijstaand bad eenvoudig verplaatsen als je je badkamer wilt herinrichten. Dit biedt een mate van vrijheid die ingebouwde baden niet kunnen evenaren.
  • Een vrijstaand bad kan de illusie van meer ruimte creëren, omdat het bad geen wanden blokkeert. Dit is vooral waardevol in kleinere badkamers, waar optische ruimtevergroting essentieel is.

De nadelen van een vrijstaand bad

Natuurlijk zijn er ook enkele nadelen te benoemen bij vrijstaande baden:

  • Vrijstaande baden zijn doorgaans duurder dan ingebouwde baden, zowel qua aanschaf als installatie. Als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke optie, kan dit een belangrijke overweging zijn.
  • Vrijstaande baden nemen over het algemeen meer vloerruimte in beslag dan ingebouwde baden. In kleine badkamers kan dit problematisch zijn, omdat het ten koste gaat van andere elementen in de ruimte.

De voordelen van een ingebouwd bad

Ingebouwde baden hebben ook hun eigen set voordelen:

  • Ingebouwde baden zijn over het algemeen betaalbaarder dan vrijstaande baden, zowel bij aanschaf als installatie. Dit maakt ze aantrekkelijk voor mensen met een beperkt budget.
  • Ingebouwde baden zijn ideaal voor kleinere badkamers, omdat ze minder vloerruimte in beslag nemen. Dit maakt ze een praktische keuze voor ruimte-efficiëntie.
  • Ingebouwde baden kunnen naadloos worden geïntegreerd in het ontwerp van de badkamer en zijn gemakkelijker schoon te houden. Als je op zoek bent naar een gestroomlijnde en onderhoudsarme optie, is dit wellicht de juiste keuze.
  • Daarbij is een ingebouwd bad beter geschikt om ook in te douchen. Dit kan een belangrijke afweging zijn wanneer je een wat kleinere badkamer hebt en zowel een douche als een bad wilt.

De nadelen van een ingebouwd bad

Enkele nadelen van ingebouwde baden zijn:

  • Ingebouwde baden hebben niet dezelfde opvallende uitstraling als vrijstaande baden. Als je een echte eyecatcher wilt in je badkamer, kan een ingebouwd bad teleurstellend zijn.
  • Eenmaal ingebouwd, is het lastig om ze te verplaatsen zonder aanzienlijke renovatiewerkzaamheden. Dit kan een nadeel zijn als je graag de indeling van je badkamer verandert. Maar hé, wie kiest er nu voor om alleen het bad te verplaatsen en de rest van de badkamer ongewijzigd te laten. Niemand toch?

Weet je al wat jij wilt of twijfel je nog? Kijk maar eens bij de ligbaden van Sanexo en zie wat er allemaal mogelijk is!

Gerelateerde Posts

Snelle en efficiënte vloerverwarming met droogbouw techniek

Snelle en efficiënte vloerverwarming met droogbouw techniek

Geef je huis meer licht met kunststof schuifpuien

Geef je huis meer licht met kunststof schuifpuien

Maak je nieuwe huis eigen met de hulp van WF Vloerbewerking

Maak je nieuwe huis eigen met de hulp van WF Vloerbewerking

Welke vorm van een eettafel past het beste bij jouw levensstijl?

Welke vorm van een eettafel past het beste bij jouw levensstijl?