De voordelen van LED TL-verlichting

De voordelen van LED TL-verlichting

Als het op lampen aankomt, zijn er heel wat keuzemogelijkheden. Maar als je de meest kosteneffectieve en energie-efficiënte optie zoekt, dan waren fluorescentielampen zoals TL-lampen altijd een van de beste keuzes. Inmiddels is dat wel even anders. Vandaag de dag zijn deze Tube Lights – zoals ze officiëel heten, er in tal van verschillende vormen en maten. De originele lampen gaven licht door het verwarmen/branden van gassen, maar inmiddels stappen veel mensen over op de nieuwste variant, namelijk LED TL verlichting.

Oude vertrouwde TL-buizen

We hebben er waarschijnlijk allemaal wel eens onder gewerkt, of misschien werken velen van ons er nog steeds onder: de oude vertrouwde TL-lamp. Deze lampen vind je ontzettend vaak in kantoren, magazijnen en andere werkplekken. Een TL buis of een spaarlamp is aan de binnenkant bedekt met een fluorescerende stof, gevuld met kwikdamp en een edelgas. Aan beide kanten van de buis bevinden zich elektroden waartussen een gasontlading plaatsvindt. Het ultraviolette licht wat hieruit ontstaat wordt door de fluorescerende stof omgezet in het bekende TL-licht – vaak erg fel en helder.

Inmiddels zijn deze ‘oude’ TL-lampen vrijwel helemaal vervangen door LED-lampen. En dat is niet gek. LED lampen zijn inmiddels de meest gekozen optie voor verlichting, dankzij hun vele voordelen ten opzichte van fluorescerend licht. Eerst en vooral zijn LED lampen energiezuiniger, wat betekent dat ze minder elektriciteit verbruiken en tot lagere energierekeningen leiden. Ze gaan ook langer mee dan fluorescentielampen, wat betekent dat je minder tijd en geld kwijt bent aan het vervangen van lampen. Bovendien produceren LED lampen minder warmte dan fluorescentielampen, waardoor ze veiliger zijn voor gebruik binnenshuis. Tenslotte zijn er LED lampen in een grotere verscheidenheid aan kleuren en stijlen dan fluorescentielampen, zodat je je huis of kantoor een meer persoonlijke uitstraling kunt geven.

Maak kennis met LED TL-lampen!

Als je dacht dat dit betekende dat we straks helemaal geen TL-lampen meer hebben, dan heb je het mis. Want waar de oude Tube Lights dus gebruik maakten van fluorescerend licht, koop je anno 2022 gewoon TL-buizen of TL-balken met LED-verlichting! Deze combineert de vorm en gebruikstoepassingen van TL met de duurzaamheid, kleur en energiezuinigheid van LED. Het beste van twee werelden, dus. LED TL buizen zijn verkrijgbaar in verschillende lichtkleuren, waaronder warm wit, naturel wit en daglight wit. Welke je kiest is weer afhankelijk van hoe je de lampen het liefst wilt gebruiken.

Daarbovenop komt ook nog eens het geluk dat deze nieuwe TL-buizen op basis van LED vrij eenvoudig te installeren zijn in je bestaande TL-armaturen. Gebruik hiervoor eenvoudig de meegeleverde handleiding wanneer je je nieuwe buizen koopt, of raadpleeg handleidingen op het internet. Ook op YouTube staan enorm veel video’s die je hierbij kunnen helpen. Een buislamp met LED verlichting is een prima alternatief voor een gloeilamp, een halogeenlamp, een stroboscooplamp of een neonlamp. En wat meer is: LED TL buizen zijn er zowel in ronde als vierkante vormen – net als de oude Tubes!

Als je ze nog steeds eerder als lampen voor op het werk dan voor thuis beschouwt, is er geen beter moment om je mening over deze betrouwbare buislampen te veranderen. In feite, als je energiezuinige lampen wilt die ook kleur- en vormgevingsmogelijkheden bieden, is er vandaag echt geen andere optie – het is LED lampen of niets. En geloof ons als we zeggen dat ze het geld waard zijn. Het maakt niet uit of je ronde staafjes of vierkante buisjes koopt: hou er alleen rekening mee dat ze

Gerelateerde Posts

Geef je huis meer licht met kunststof schuifpuien

Geef je huis meer licht met kunststof schuifpuien

Een ligbad in de badkamer: kies je voor vrijstaand of ingebouwd?

Een ligbad in de badkamer: kies je voor vrijstaand of ingebouwd?

Maak je nieuwe huis eigen met de hulp van WF Vloerbewerking

Maak je nieuwe huis eigen met de hulp van WF Vloerbewerking

Welke vorm van een eettafel past het beste bij jouw levensstijl?

Welke vorm van een eettafel past het beste bij jouw levensstijl?