5 manieren om lekkage in de kelder te verhelpen of voorkomen

5 manieren om lekkage in de kelder te verhelpen of voorkomen

Als je lekkage in je kelder hebt, dan ben je niet de enige. Veel huiseigenaren ondervinden dit probleem op een bepaald moment. Het goede nieuws is dat er manieren zijn om het te verhelpen. In deze blogpost bespreken we er vijf. Lees verder voor meer informatie over hoe je binnen no-time je kelder weer watervrij kunt maken!

1. Gebruik een dompelpomp

Een dompelpomp is een van de beste manieren om kelderlekkage op te lossen en ervoor te zorgen dat je kelder droog blijft en wordt. De pomp voert het water weg van de fundering en duwt het naar buiten via de afvoer, waarbij het ongewenste vocht wordt meegenomen. Dit voorkomt onder andere schimmel in huis en in de kelder. Het nadeel is dat je de pompput handmatig moet legen wanneer deze volloopt. Zorg er ook voor dat alle leidingen onder de grond liggen om te voorkomen dat ze bevriezen tijdens de wintermaanden.

2. Installeer Franse afvoeren

Een andere geweldige oplossing voor het omgaan met overtollig water in de kelder van je huis is een exterieur drainagesysteem bekend als een Franse drain. Een Franse afvoer is een eenvoudige, maar veelzijdige constructie die gebruikt kan worden om een kelder waterdicht te maken en stilstaand water uit probleemgebieden in je tuin of kelder te verwijderen. Een sleuf van ongeveer acht centimeter diep moet eerst worden gegraven rond de basis van de kamer muur waar de lekkage zich voordoet. Het vuil wordt vervolgens verwijderd en er wordt een leidingsysteem aangelegd dat afloopt naar de dichtstbijzijnde afvoer of buitenmuur.

3. Bouw een verhoogde fundering

Door een verhoogde fundering te maken loopt de grond in de buurt van je huis niet langer het risico overstroomd te raken en je kelder met water te overspoelen. De techniek bestaat uit het uitgraven en vervangen van het grondniveau rond het bouwsel door schone vulling; hierdoor wordt de vloer een stuk van het oorspronkelijke niveau opgehoogd. Het is belangrijk op te merken dat deze strategie alleen effectief is als ze correct en volgens de bestaande bouwvoorschriften wordt uitgevoerd. Je hebt voor dit soort werk een ervaren aannemer nodig, anders kun je na verloop van tijd problemen krijgen met de structurele integriteit van je huis.

4. Installeer dakgootbeschermers

Een van de redenen waarom kelders natter worden tijdens bepaalde seizoenen van het jaar is dat hebben de dakgoten de neiging verstopt te raken als gevolg van hevige regen. Hierdoor loopt het water over en loopt langs de buitenmuur naar beneden. Als je huis geen goten heeft, zal het moeilijker zijn voor water om zich bij de keldermuren op te hopen, maar je kunt in plaats daarvan andere problemen hebben die verholpen moeten worden.

5. Binnenriolering gebruiken

Een andere optie is het gebruik van een binnenafvoersysteem dat ervoor zorgt dat overtollig vocht in de ruimte wordt afgevoerd. Dit is een goede optie als je kelder geen afvoer naar buiten heeft om op aan te sluiten. Wanneer je voor deze optie kiest, moet je er echter voor zorgen dat deze binnenafvoeren goed beschermd zijn tegen corrosie en roesten door gebruik te maken van hoogwaterbestendige materialen.

Gerelateerde Posts

Top 5 must-have gereedschappen voor metaalbewerking in huis

Top 5 must-have gereedschappen voor metaalbewerking in huis

Een industriƫle keuken past perfect in ieder interieur

Een industriƫle keuken past perfect in ieder interieur

De voordelen van geĆÆsoleerde dakpanelen

De voordelen van geĆÆsoleerde dakpanelen

5 tips om van je huisverbouwing een succes te maken

5 tips om van je huisverbouwing een succes te maken