Regenwater in de grond opvangen

Regenwater in de grond opvangen

Dat de aarde steeds verder opwarmt en er een klimaatverandering gaande is, weet iedereen wel. Maar op welke manier uit deze klimaatverandering zich? Wat kun je merken van het veranderende klimaat en wat kun je er zelf tegen doen? Er zijn diverse duurzame oplossingen die de klimaatverandering kunnen remmen. Het opvangen van regenwater in de grond middels een daarvoor bestemd systeem is er hier een van. 

Effectief de riolering ontlasten

Klimaatverandering is een onderwerp dat voor veel mensen ver van hun afstaat. Ze denken dat het vooral de volgende generaties zijn die er iets van gaan merken. Maar is dat wel het geval? Ja en nee. De klimaatverandering zal invloed hebben op de volgende generaties. Maar ook nu zijn er al dingen waaraan jijzelf de klimaatverandering kunt opmerken. Neem bijvoorbeeld het weer in Nederland. Er is steeds vaker sprake van langdurige droogte gevolgd door piekregenval. Dit weerbeeld is het gevolg van de klimaatverandering en heeft een grote invloed op de riolering. Door de piekregenval raakt de riolering namelijk overbelast met alle gevolgen van dien. Gelukkig kun je gebruikmaken van een speciaal infiltratiesysteem dat zorg draagt voor duurzaam regenwaterbeheer. Met dit systeem kun je de riolering effectief ontlasten. 

Infiltratie en buffering van regenwater

Een systeem dat de riolering ontlast die door piekregenval overbelast raakt, klinkt mooi. Maar hoe werkt dit systeem precies? Je kunt regenwater opvangen in de grond met behulp van speciale infiltratiekratten. Een infiltratiekrat creëert in de grond als het ware een holle ruimte. In deze holle ruimte kan regenwater tijdelijk worden opgeslagen. Is de grond eromheen reeds verzadigd? Dan zal het water in de krat worden bewaard. Kan de grond weer regenwater verwerken? Dan zal het systeem regenwater aan de grond afgeven. Met behulp van dit systeem wordt de riolering effectief ontlast. En daarnaast voorkomt het dat er onnodig regenwater verloren gaat. Het regenwater wordt namelijk gebufferd en geïnfiltreerd op de plek waar dat nodig is. 

Voor elke situatie een passende infiltratiekrat 

Een hevige regenbui heeft op elke plek weer andere gevolgen. Het is daarom van belang om hierop in te spelen met een juist infiltratiekrat. Maar welk infiltratiekrat is de juiste? Welk infiltratiekrat kan in jouw specifieke situatie zorgdragen voor een optimaal regenwaterbeheer? Zoek je een systeem dat geschikt is voor groenzones of rondom woningen? Dan is de Rainbox 3S een uitkomst. De Rainbox Cube daarentegen is weer ideaal voor plekken met een hoge verkeersbelasting. Je moet hierbij onder andere denken aan parkeerplaatsen en industriële terreinen. Er is dus voor elke situatie een passend infiltratiekrat verkrijgbaar. Met welk infiltratiekrat ga jij het regenwaterbeheer verduurzamen?

Gerelateerde Posts

Geef je huis meer licht met kunststof schuifpuien

Geef je huis meer licht met kunststof schuifpuien

Een ligbad in de badkamer: kies je voor vrijstaand of ingebouwd?

Een ligbad in de badkamer: kies je voor vrijstaand of ingebouwd?

Maak je nieuwe huis eigen met de hulp van WF Vloerbewerking

Maak je nieuwe huis eigen met de hulp van WF Vloerbewerking

Welke vorm van een eettafel past het beste bij jouw levensstijl?

Welke vorm van een eettafel past het beste bij jouw levensstijl?