Hoe beveilig ik mijn huis tegen inbraak?

Hoe beveilig ik mijn huis tegen inbraak?

Hoewel Nederland als een veilige omgeving voelt, wordt in Nederland toch gemiddeld elke tien minuten ingebroken in een woning. Dit zijn ongeveer 52.560 inbraken per jaar. Zorg daarom dat jouw huis goed beveiligd is tegen inbraak. Er zijn een aantal manieren hoe je hiervoor kan zorgen. In dit artikel worden een aantal manieren benoemd hoe jij ervoor kan zorgen dat bij jou thuis niet wordt ingebroken. 

Ramen beveiligen 

De eerste stap die je kan zetten tegen inbraak is je ramen extra beveiligen tegen inbraak. Je kunt bijvoorbeeld inbraakwerend glas laten plaatsen in je ramen en deuren. Glas is namelijk een zwakke plek in je huis dat een gemakkelijk doelwit is voor inbraak. Het beste is om te investeren in gelaagd glas. Dit glas heeft verschillende lagen met tussen deze lagen een aantal folies. Naast gelaagd glas kan je kiezen voor gehard veiligheidsglas. 

Deuren beveiligen

Buiten het beveiligen van de ramen, is het natuurlijk ook belangrijk om de deuren van je huis goed te beveiligen. De buitendeuren van je huis kan je het beste voorzien van een meerpuntsluiting met minstens 3 sluitpunten op de deur. Verder kan je op www.slotenprobleemkwijt.nl kijken naar sloten die goed beveiligd zijn tegen inbraak. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een veiligheidscilinder met veiligheidskaart voor het slot. Dit voorkomt dat de dief het slot kan uitboren. Een veiligheidskaart zorgt ervoor dat niemand jouw sleutel kan namaken. 

Alarmsysteem

Om je nog veiliger te voelen in je eigen huis kan je een elektronisch beveiligingssysteem laten installeren in je huis. Je kunt kiezen voor een kant-en-klaar alarmsysteem dat helemaal voor je wordt geinstalleerd of een doe-het-zelfsysteem dat je zelf moet installeren. Denk er wel aan dat je je systeem moet aanmelden bij de politie als je niet bent aangesloten op een alarmcentrale. Verder moet je je systeem jaarlijks updaten en onderhouden en je contactgegevens jaarlijks valideren. 

Kleine tips 

Verder zijn er nog een aantal kleine tips die helpen om je huis extra te beveiligen. Je kunt bijvoorbeeld altijd afspraken maken met de buren om elkaars huis goed in de gaten te houden voor inbrekers. Verder moet je dure voorwerpen niet in het zicht laten liggen als je niet thuis bent. Laat vooral niets buitenhuis slingeren. Dit zou namelijk een makkelijke prooi zijn voor inbrekers. Als je niet thuis bent, geef voorbijgangers dan toch de indruk dat je thuis bent door bijvoorbeeld de verlichting automatisch aan te laten gaan op een bepaald tijdstip. 

Voel je altijd veilig in je eigen huis door bovenstaande tips te volgen en zorg dat er bij jou niet wordt ingebroken.

Gerelateerde Posts

Acrylglas: waarom doe-het-zelvers er dol op zijn

Acrylglas: waarom doe-het-zelvers er dol op zijn

Samen in je huis klussen is erg gezellig

Samen in je huis klussen is erg gezellig

Een tuinhuis bouwen? 5 goede ideeën voor je constructie

Een tuinhuis bouwen? 5 goede ideeën voor je constructie

Lekkage in de kelder kan voor grote problemen zorgen!

Lekkage in de kelder kan voor grote problemen zorgen!