Grote verbouwing? Hier moet je op letten

Grote verbouwing? Hier moet je op letten

Wil je je spaargeld inzetten voor een verbouwing van je huis? Of lukt het niet om een nieuw huis te kopen en wil je nu je huidige woning uitbreiden? Dan zijn er een paar belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden voordat je de handen uit de mouwen steekt. Dit zijn een paar tips voor een soepele verbouwing en zorgeloos wonen.

1: Is je woning goed onderhouden?

Voordat je aan het grote kluswerk begint is het belangrijk dat de basis goed is. Als je woning slecht onderhouden is heb je een grotere kans dat je tijdens de verbouwing tegen problemen aanloopt.

Stel noodzakelijke klussen daarom niet uit tot na de renovatie, maar zorg dat je ze op tijd doet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het schoonmaken van de dakgoot, het vegen van de schoorsteen, en cv-onderhoud. Met deze periodieke onderhoudsklusjes hou je allerlei narigheid buiten de deur. Zoals lekkage, brand en koolmonoxidevergiftiging.

Wil je geen omkijken hebben naar deze klussen? Sluit dan een veilig wonen-abonnement af. Je betaalt een vast bedrag per maand en deze klusjes worden dan op tijd voor je gedaan door een erkende specialist.

2: Verhoogt de verbouwing je woningwaarde?

Je huis verbouwen zorgt vrijwel altijd voor meer leefgenot. Toch is het ook goed om te bedenken of de voordelen inderdaad zullen opwegen tegen de totale kosten. Een peperdure verbouwing op zich geeft nog geen garantie voor een hogere woningwaarde.

Het renoveren van de woonkamer zorgt bijvoorbeeld meestal niet voor een hogere verkoopwaarde. Maar als je meer vierkante meters aan leefruimte kunt creƫren kun je wƩl meer vragen voor je woning. Bedenk dus of verbouwen het echt waard is, of dat verhuizen misschien toch een slimmere optie is.

3: Is je woonverzekering op orde?

Verder is het verstandig om te checken hoe het met je opstalverzekering zit. Neem voordat je begint met de verbouwing de dekking en polis van je woonverzekeraar onder de loep. Check of eventuele schade die door de verbouwing kan ontstaan wordt gedekt. Zo kom je achteraf niet voor nare financiƫle verrassingen te staan. En controleer ook of brandschade wordt vergoed. Soms kan er zomaar een woningbrand ontstaan tijdens het renoveren.

Goed om te weten: is je woning meer waard geworden door de verbouwing? Breng dan je woonverzekeraar op de hoogte. Het kan zijn dat je huidige verzekering niet meer genoeg dekking biedt en je meer premie moet gaan betalen.

Gerelateerde Posts

Top 5 must-have gereedschappen voor metaalbewerking in huis

Top 5 must-have gereedschappen voor metaalbewerking in huis

Een industriƫle keuken past perfect in ieder interieur

Een industriƫle keuken past perfect in ieder interieur

De voordelen van geĆÆsoleerde dakpanelen

De voordelen van geĆÆsoleerde dakpanelen

5 tips om van je huisverbouwing een succes te maken

5 tips om van je huisverbouwing een succes te maken